Галущенко: Наступний етап синхронізації української енергосистеми з європейською – об’єднання ринків

Галущенко: Наступний етап синхронізації української енергосистеми з європейською – об’єднання ринків

Укрінформ
Об’єднання електроенергетичних ринків України та ЄС буде наступним етапом після вже здійсненої технічної синхронізації енергосистем.

На цьому на брифінгу наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає Укрінформ.

“Наразі ми здійснили технічну синхронізацію. Питання комерційного експорту-імпорту розглядається наступним етапом. Я дуже сподіваюся, що це відбудеться найближчим часом”, - зазначив міністр.

Галущенко підкреслив, що в налагодженні повноцінного комерційного обігу електричної енергії зацікавлена як Україна, так і європейські партнери. “Ми зараз вже бачимо, що є запити купувати електроенергію в Україні”, - додав він.

Очільник Міненерго також наголосив, що синхронізація ОЕС України з європейською ENTSO-E дасть новий потужний імпульс для розвитку електроенергетичного комплексу України і дозволить збільшити залучення інвестицій.

“Це дає багато можливостей для вітчизняної енергетики і з точки зору розвитку, інвестицій, можливостей для наших генерацій на європейських ринках, які відкриються незабаром. Ми впевнені, що після перемоги це буде дуже суттєвий механізм для розвитку можливостей інвестування і відбудови нашої енергосистеми”, - зазначив Галущенко.

За його словами, українська енергосистема довела свою стійкість навіть у нинішніх умовах війни. “А зараз, будучи частиною енергосистеми Європейського Союзу, ми стали ще міцніші. Зараз ми ще більш впевнені в тому, що українські споживачі будуть забезпечені світлом, а енергосистема й надалі буде працювати ефективно і надійно”, - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, 24 лютого Україна остаточно від’єдналася від енергетичної системи росії та білорусі та 16 березня приєдналася до європейської енергомережі.

З 24 лютого почалося широкомасштабне російське вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-