Старт весняних польових робіт в Україні очікується наприкінці березня – Лещенко

Старт весняних польових робіт в Україні очікується наприкінці березня – Лещенко

Укрінформ
Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко розповів, що старт весняних польових робіт очікується на кінець березня, а в деяких областях – у першій декаді квітня.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці. 

"Масштабний старт весняних польових робіт – кінець березня, а в деяких областях – навіть перша декада квітня. Звісно, реальна дата залежатиме від швидкості наростання тепла та кількості опадів, але поки що так", - розповів міністр. 

За його словами, температурні позначки вночі все ще є від'ємними, а на Півночі та Сході досягають -12-10°С. Але це позитивно, бо "погода дає нам можливість акумулювати ресурси, організувати роботи і при цьому вкластися в оптимальні агрометеорологічні терміни". 

"Наше завдання – максимально використати цей додатковий час, залучити внутрішню й зовнішню допомогу та оптимально підготуватись до виходу в поле", - наголосив Лещенко.

Як повідомлялося раніше, Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики заявив про те, що цьогорічна весняна посівна є найскладнішою за всю історію незалежності України, і законодавці планують зробити все, щоб вона відбулася в максимально можливому масштабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-