Bloomberg прогнозує дефолт рф уже завтра

Bloomberg прогнозує дефолт рф уже завтра

Укрінформ
Видання Bloomberg прогнозує, що росія може зіткнутися з дефолтом уже в середу, 16 березня.

Як пише видання, зовнішній сукупний непогашений державний та корпоративний борг рф сягає 150 млрд доларів, повідомляє Укрінформ.

Імовірність дефолту росії цього року оцінюється приблизно у 70%. На цю цифру безпосередньо вплинуло вторгнення рф в Україну.

Очікується, що уряд країни має виплатити відсотки за доларовими облігаціями на суму $117 млн.

Видання представило три сценарії того, як можуть розгорнутися подальші події.

Перший сценарій передбачає, що росія виплатить борг у доларах, що означатиме, що дефолт відтерміновується принаймні до 4 квітня, коли настане час виплачувати наступні купони.

Другий сценарій передбачає, що росія платить в рублях. Як пише видання, деякі контракти дійсно дозволяють таку виплату, але не всі. Зокрема, виплата у середу буде вважатися здійсненою лише у валюті, інакше це означатиме дефолт.

Третій - росія взагалі не платить. Невиплата у середу запустить пільговий період в 30 днів, після чого настає дефолт.

Як зазначається, востаннє росія оголошувала дефолт у 1998 році. Він запустив спіраль швидкої інфляції, девальвації рубля та фінансову ізоляцію на міжнародних ринках.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-