Ціни на нафту знизилися на $40 за тиждень

Ціни на нафту знизилися на $40 за тиждень

Укрінформ
Ціни на нафту продовжили падіння у вівторок, 15 березня, через переговори про припинення вогню між росією та Україною, що послаблює побоювання щодо подальших перебоїв у постачанні сировини, а також через зростання випадків COVID-19 у Китаї, що викликало занепокоєння щодо уповільнення попиту на нафту в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на $5,95 або на 5,6% до $100,95 за барель. Американська нафта West Texas Intermediate (WTI) вперше з 1 березня впала нижче рівня 100 доларів, впавши на 5,49 дол., або на 5,3%, до 97,52 дол. за барель.

Brent втратила майже 40 доларів після того, як 7 березня досягла 14-річного максимуму 139,13 дол. за барель.

Нафта WTI впала більш ніж на 30 доларів з моменту досягнення найвищого рівня з 2008 року - 130,50 дол. за барель приблизно тиждень тому.

«Очікування на позитивні зрушення у переговорах між росією та Україною про припинення вогню підкріпили надії на послаблення жорсткості на світовому ринку нафти. Нові локдауни для стримування пандемії COVID-19 у Китаї також викликали занепокоєння щодо уповільнення попиту», – сказав аналітик Fujitomi Securities Co Ltd Тошитака Тазава.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-