Нацбанк: якщо вивозити з країни понад 10 тисяч євро – знову потрібні документи

Нацбанк: якщо вивозити з країни понад 10 тисяч євро – знову потрібні документи

Укрінформ
Національний банк повернув вимогу про надання громадянами підтверджуючих документів банків під час переміщення валютних цінностей за межі України в сумі, що перевищує 10 тис. євро (в еквіваленті).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба банку.

Зазначається, що Нацбанк 4 березня дозволив фізичним особам не надавати документи на підтвердження під час перевезення валютних цінностей за кордон.

Станом на сьогодні, з метою запобігання виведення капіталу за кордон, а також із урахуванням комунікації з відповідними органами державної влади банк ухвалив рішення повернути вимогу щодо надання документів на підтвердження під час переміщення валютних цінностей за кордон вартістю вище 10 тис. євро (в еквіваленті).

Відповідні зміни затверджені постановою правління НБУ від 13 березня 2022 року №51 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18". Документ набуває чинності з 13 березня 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України реалізує спеціальний план для підтримки української економіки під час війни з росією, що віроломно напала на Україну 24 лютого цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-