Уряд ухвалив рішення про фінансову підтримку аграріїв на час воєнного стану

Уряд ухвалив рішення про фінансову підтримку аграріїв на час воєнного стану

Укрінформ
Уряд ухвалив постанову, якою визначена фінансова підтримка для аграріїв на період воєнного стану. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко у Телеграмі.

Фінансова підтримка надаватиметься виключно малим та середнім аграрним виробникам з оборотом не більше 20 млн євро на рік, що є еквівалентом підприємства, яке обробляє до 10 000 га.

Аграрії отримають компенсацію відсоткової ставки за залученими кредитами. Максимальна сума кредиту, на який поширюється компенсація відсоткової ставки, становить до 50 млн грн.

Кредитування надається для здійснення сільськогосподарської діяльності (посівної) на період дії воєнного стану. Для отримання кредитування суб’єкт підприємництва також повинен бути с/г товаровиробником у значенні, наведеному в Законі України «Про державну підтримку сільського господарства України». Термін дії кредиту становить 6 місяців.

Максимальний розмір державної гарантії за портфельними кредитами - до 80 %. Заявникам необхідно звертатися до фінансової установи, де вони обслуговувалися.

"Сьогодні ми зобов’язані зберегти всі можливі робочі місця у сфері сільського господарства; по максимуму виконати весняно-польові роботи, де це можливо; забезпечити країну продовольством", - наголосив Лещенко.

Як повідомлялося, міністр аграрної політики та продовольства України підписав наказ №154 «Про технічне забезпечення комплексу польових робіт в умовах воєнного стану 2022 року», відповідно до якого дозволяється експлуатація с/г техніки без реєстрації. Метою прийняття такого рішення є безперебійна робота агропромислового комплексу та проведення весняно-польових робіт.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-