Комітет Ради підтримав внесення змін до бюджетного кодексу на період воєнного стану

Комітет Ради підтримав внесення змін до бюджетного кодексу на період воєнного стану

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендує ухвалити за основу та в цілому законопроєкт №6384, яким передбаченні зміни до Бюджетного кодексу на період воєнного стану. 

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Комітету ВР з питань бюджету Юрій Арістов. 

"За результатами засідання Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти законопроєкт № 6384 за основу і в цілому як закон з урахуванням пропозицій, підготовлених Міністерством фінансів", - йдеться в повідомленні. 

Він зауважив, що під час засідання комітет також розглянув пропозиції Міністерства фінансів  щодо внесення змін до Бюджетного кодексу та інших законів з метою реалізації Указу Президента «Про введення воєнного стану в Україні».

Зокрема, вони пропонують:

  • надати право органам місцевого самоврядування або військовим адміністраціям приймати рішення про спрямування збережених на початок року залишків коштів за субвенціями з держбюджету на заходи тероборони, задоволення продовольчих потреб населення, евакуацію у безпечні місця, оплату інших заходів, спрямованих на підтримку в умовах воєнного стану
  • не нараховувати пеню та інші штрафні санкцій у разі виникнення простроченої заборгованості суб’єкта господарювання перед державою за кредитом, залученим державою або під державну гарантію, а також за кредитом з бюджету;
  • надати право Кабінету Міністрів приймати рішення щодо додаткових положень, що регламентують процес виконання державного бюджету.

Як повідомлялось, Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг закликав парламенти всіх іноземних держав, Європейський парламент і міжнародні парламентські асамблеї запровадити повне торговельне ембарго на російську нафту і газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-