НБУ спростив банкам зарахування готівки для придбання військових облігацій

НБУ спростив банкам зарахування готівки для придбання військових облігацій

Укрінформ
Національний банк на період дії воєнного стану спрощує окремі вимоги до перевірки джерел походження готівкових коштів у разі придбання військових облігацій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Національний банк на період дії воєнного стану спрощує окремі вимоги щодо перевірки джерел походження готівкових коштів у разі проведення банками фінансових операцій  для придбання облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації".

водночас зазначається, що усі інші заходи у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення мають вживатися банками відповідно до вимог Закону України “Про запобігання та протидію (легалізації) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення” та інших нормативно-правових актів, прийнятих на виконання цього закону.

Постанова набирає чинності з 11 березня 2022 року та діє протягом періоду дії указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 “Про введення воєнного стану в Україні”.

Як повідомлялося, у зв’язку з російською агресією уряд ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій. Таким чином, планується здійснити державні внутрішні запозичення в обсязі до 400 млрд грн. Покупцем військових облігацій буде Національний банк.

Міністерство фінансів України 1 березня на першому аукціоні розмістило військові облігації на 8,1 млрд грн.

8 березня на другому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до бюджету 6,731 млрд грн, зокрема 6,6 млрд грн - від розміщення військових облігацій.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-