Ряд міжнародних платіжних систем скасували плату за грошові перекази в Україну - НБУ

Ряд міжнародних платіжних систем скасували плату за грошові перекази в Україну - НБУ

Укрінформ
Ряд міжнародних систем переказу коштів–нерезидентів скасували плату за перекази коштів в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національний банк України.

"Національний банк отримав інформацію про безкоштовні послуги для українців та скасування плати за перекази в Україну від таких міжнародних систем переказу коштів – нерезидентів як Western Union, MoneyGram, Ria Money Transfer, INTELEXPRESS та TransferGo". - йдеться у повідомленні.

Компанія Ria також підтримає організацію Save the Children у її зусиллях допомогти мільйонам українських дітей, які постраждали від війни в Україні, та їхнім сім’ям. Для цього вона активує свою глобальну мережу для збору пожертвувань клієнтів для допомоги українським дітям.

Крім того, за допомогою міжнародної системи переказу коштів INTELEXPRESS можна зробити миттєві та безкоштовні перекази на спеціальні рахунки для збору коштів на підтримку Української армії та гуманітарну допомогу українцям, що потерпають від війни.

У свою чергу, глобальна платіжна мережа Euronet, що має розгалужену мережу банкоматів по всьому світу, оголосила про скасування плати за свої послуги для громадян України. Відтепер власники платіжних карток, емітованих в Україні, можуть без комісій зняти готівку в банкоматах мережі Euronet в Україні, Польщі, Угорщині, Словаччині та Румунії.

Польська система миттєвих платежів Blik створила спеціалізовану сторінку для здійснення її користувачами допомоги Збройним Силам України (виключно у межах Польщі). Кошти надходитимуть на рахунок Національного банку України, відкритий у державному банку Bank Gospodarstwa Krajowego у Польщі.

Як повідомлялося, Національний банк звернувся до міжнародних партнерів з проханням відмовитися від обслуговування карток російської платіжної системи “Мир”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-