Російські вояки намагаються проникнути на об'єкти ГТС України

Російські вояки намагаються проникнути на об'єкти ГТС України

Укрінформ
Російські військові намагаються проникнути на об'єкти газотранспортної системи України й здійснити втручання в їхню роботу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) у Телеграмі.

"ОГТСУ повідомляє про спроби російський військових та озброєних угруповань "ЛНР" потрапити на територію компресорних станцій "Новопсков" Луганської області, "Куп'янськ" Харківської області, а також здійснити втручання в роботу об'єктів ГТС", – йдеться у повідомленні.

ОГТСУ наголошує, що втручання в технологічні процеси роботи ГТС створює значні ризики для безпеки безперервного транспортування газу споживачам в Україні та Європі та може призвести до технологічної катастрофи в регіоні. Компанія вимагає, щоб загарбники негайно залишили території компресорних станцій та припинили будь-які спроби впливати на роботу ГТС.

Про надзвичайну ситуацію та загрозу, що склалася, компанія повідомила правоохоронним органам, уповноваженим органам державної влади, а також ПАТ "Газпром".

Як повідомлялося, частина газорозподільних станцій була відключена внаслідок бойових дій. Через пошкодження магістрального газопроводу Краматорськ–Донецьк–Маріуполь без газу лишаються близько мільйона мешканців Донецької та Запорізької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-