Нацбанк просить міжнародних партнерів не обслуговувати російські картки «Мир»

Нацбанк просить міжнародних партнерів не обслуговувати російські картки «Мир»

Укрінформ
Національний банк звернувся до міжнародних партнерів із проханням відмовитися від обслуговування карток російської платіжної системи «Мир». 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Нацбанку.

«НБУ звернувся до керівництва центробанків Вірменії, Казахстану, Таджикистану, В’єтнаму, Туреччини та Киргизької Республіки з проханням припинити будь-які операції з платіжними картками платіжної системи «Мир» на території цих краї», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мова йде про припинення  обслуговування карток «Мир» у мережі банкоматів та POS-терміналів, а також унеможливлення їх використання у сфері електронній комерції та під час здійснення P2P-переказів.

В Національному банку зауважують, що таке звернення зумовлене необхідністю посилення міжнародного тиску у фінансовій сфері на країну-агресора.

«Нацбанк прагне домогтися  максимального використання всіх можливих варіантів санкцій проти російського фінансового сектору. Фінансування збройної агресії проти України має бути зупинене. Саме тому ми дуже розраховуємо на підтримку наших ініціатив міжнародними партнерами», – додали в НБУ,

Як повідомлялось, Національний банк України 8 березня викупив військові облігації уряду на 20 млрд грн і за необхідності продовжить фінансувати критичні видатки уряду в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-