Heineken долучився до компаній, які йдуть з Росії

Heineken долучився до компаній, які йдуть з Росії

Укрінформ
Нідерландський виробник Heineken NV припинив виробництво та продаж пива власної марки в росії, приєднавшись до хвилі компаній, які припиняють свою діяльність у росії через вторгнення рф в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі компанії, який є у розпорядженні Укрінформу.

Цей крок розширює попередні кроки пивоварні, яка вже призупинила всі нові інвестиції в росію, а також експорт інших брендів.

«Ми шоковані та засмучені трагедією, що розгортається в Україні…Війна російського керівництва проти України є абсолютно неспровокованою та немає виправдання… Heineken припиняє виробництво, рекламу та продажу бренда в росії», – заявили в компанії в середу.

Heineken приєднується до зростаючого списку компаній, які залишають російський ринок на тлі посилення негативної реакції на рішення президента путіна вторгнутися в Україну. Громадський тиск і бойкот фірм, які ведуть бізнес в Росії, зросли останніми днями, оскільки війна та гуманітарна криза поглибилися.

Carlsberg AS, найбільша пивоварна компанія в росії, яка володіє пивоварними заводами «Балтика», минулого тижня заявила, що припиняє нові інвестиції в Росію, а також експорт в країну з інших компаній Carlsberg. У вівторок McDonald’s Corp., Coca-Cola Co. і Starbucks Corp. заявили, що тимчасово припиняють свою діяльність.

Як повідомляв Укрінформ, корпорація Hitachi зупинила виробництво в росії та експорт техніки до країни. Південнокорейський Samsung перестав постачати до росії телефони, побутову техніку і чипи. Крім того, закрив свої магазини в країні-агресорі ювелірний бренд Cartier. Закриваються бутики модних брендів Gucci, Balenciaga та Yves Saint Laurent, що належать групі компаній Kering. Бренд Marks&Spencer припиняє постачання своєї продукції до рф. Зупиняє продаж ігор та контенту для росії та білорусі великий видавець Electronic Arts. Шведський меблевий гігант IKEA вирішив припинити свою діяльність у росії та білорусі через війну в Україні.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-