На кінець лютого міжнародні резерви України становили $27,5 мільярда - Нацбанк

На кінець лютого міжнародні резерви України становили $27,5 мільярда - Нацбанк

Укрінформ
Станом на 1 березня 2022 року міжнародні резерви України становили 27 537,9 мільйона доларів, За підсумками лютого вони знизилися на 5,3%, але перевищують рівень резервів, з яким країна увійшла до коронакризи на початку березня 2020 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Національного банку.

«Станом на 1 березня 2022 року міжнародні резерви України за попередніми даними становили 27 537,9 млн дол. За підсумками лютого вони знизилися на 5,3%, однак перевищували рівень резервів, з яким Україна увійшла до коронакризи на початку березня 2020 року (27 млрд дол)», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у лютому загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив 1,4 млрд дол. З цієї суми 781,9 млн дол  спрямовані на обслуговування та погашення внутрішніх держоблігацій (ОВДП), 428,4 млн дол – на єврооблігації (ОЗДП), решта – на виконання інших зобов’язань держави в іноземній валюті.

Валютні надходження на користь уряду становили 65 млн дол, зокрема 25 млн дол  – від розміщення ОВДП. Крім того, у лютому Національний банк та Уряд України сплатили 199,1 млн дол на користь Міжнародного валютного фонду;

«Загалом у лютому Національний банк продав на валютному ринку 1,3 млрд дол й викупив – 901,2 млн дол. Отже, чистий продаж валюти центробанком з резервів у минулому місяці становить 357,8 млн дол», - уточнюють в НБУ.  

В Нацбанку додали, що поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 3,8 місяця поточного імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду й Національного банку.

Як повідомлялось, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ. 

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Також наша країна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-