Встановлення в Україні цін в іноземній валюті є незаконним і аморальним - НБУ

Встановлення в Україні цін в іноземній валюті є незаконним і аморальним - НБУ

Укрінформ
Національний банк України засуджує рішення частини бізнесу та людей, які у складній ситуації встановлюють ціни на товари та послуги не в національній валюті, а в іноземній.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр НБУ.

Йдеться, зокрема, про непоодинокі випадки встановлення в Україні цін на оренду житла у євро. “Наголошуємо! Гривня як національна валюта є єдиним законним платіжним засобом на території України. Вона повинна прийматися усіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України та за всіма видами платежів відповідно до статті 35 Закону України «Про Національний банк України”, - йдеться у повідомленні.

Тобто, встановлення цін в Україні в іноземній валюті є незаконним. “Такі дії не лише аморальні в умовах війни, а й є прямим порушенням законодавства”, - наголошують у Нацбанку.

Як повідомлялося, Національний банк в умовах військової агресії відклав ухвалення рішення щодо розміру облікової ставки, вона залишатиметься незмінною - на рівні 10%. За умови ж нормалізації економічної ситуації НБУ поновить регулярні засідання правління з монетарних питань з ухваленням рішень щодо облікової ставки, а також публікацію Інфляційного звіту з макроекономічним прогнозом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-