НБУ вимагає від страхових установ зупинити співпрацю з РФ

НБУ вимагає від страхових установ зупинити співпрацю з РФ

Укрінформ
Національний банк України вимагає від міжнародних перестраховиків, страхових і перестрахових брокерів зупинити співпрацю з Російською Федерацією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НБУ.

«Національний банк України звернувся до міжнародних перестраховиків, страхових і перестрахових брокерів – Lloyd's, Swiss Re Ltd., Munich Reinsurance Company, Gen Re, Hannover Re, SCOR S.E., PartnerRe Ltd., Arch Re, AIG, Marsh, Willis з вимогою зупинити обслуговування договорів перестрахування ризиків страховиків Російської Федерації», - йдеться у повідомленні.

"Залишаючись на варті фінансової оборони країни, Національний банк України категорично проти, щоб страховики країни-агресора перестраховували свої ризики в міжнародних перестраховиків, страхових і перестрахових брокерів. Віримо, що світові гравці сприятимуть настанню миру в Україні та повністю розірвуть контакти з Російською Федерацією", – заявив заступник голови Національного банку України Сергій Ніколайчук.

Зазначається, що таке звернення зумовлене необхідністю вжиття заходів, пов'язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану на території України на виконання Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні".

Наголошується, що з аналогічною вимогою виступили всі вітчизняні асоціації та об’єднання учасників страхового ринку: Асоціація "Страховий бізнес", Національна асоціація страховиків України, Ліга страхових організацій України, Харківський союз страховиків, Федерація страхових посередників України.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк України звернувся до міжнародних платіжних систем Visa та Masterсard з вимогою зупинити обслуговування платіжних карток, емітованих банками – резидентами Російської Федерації.

Також Національний банк України звернувся до послів групи G7 та керівників центральних банків цих країн, європейських банків, що постачають готівкову валюту, з проханням зупинити постачання до російських та білоруських банків готівкової іноземної валюти.

2 березня Національний банк України заборонив роботу платіжних карток, випущених банками Росії та Білорусі.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-