Як замінити друковані розрахункові документи електронними - роз'яснення Держспоживслужби

Як замінити друковані розрахункові документи електронними - роз'яснення Держспоживслужби

Укрінформ
У Держпродспоживслужбі роз’яснили, що робити у разі неможливості друку розрахункового документа.

Як передає Укрінформ, офіційне роз’яснення опубліковане на сайті Держпродспоживслужби.

Повідомляється, що у разі відсутності технічної можливості друку розрахункового документа суб’єкти господарювання можуть надсилати електронні розрахункові документи на наданий споживачем абонентський номер чи адресу електронної пошти.

Крім того, суб’єкт господарювання може відтворити на дисплеї програмного реєстратора розрахункових операцій QR-код, що дає змогу споживачеві здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому містяться.

З урахуванням складності часу допускається можливість надання споживачам розрахункових документів у інших формах. Разом з тим зазначені документи повинні містити усі обов’язкові реквізити.

Як повідомлялося, Державна податкова служба України звільнила платників податків від фінансової відповідальності за вчинення податкових правопорушень та порушення іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи контролю, у зв’язку із настанням форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), засвідчених Торгово-промисловою палатою України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-