Mastercard відрізав низку фінустанов Росії від своєї платіжної мережі

Mastercard відрізав низку фінустанов Росії від своєї платіжної мережі

Укрінформ
Унаслідок санкцій, накладених на російські банки, Mastercard відрізав кілька фінансових установ Росії від своєї платіжної мережі.

Про це йдеться у заяві компанії, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Mastercard дотримуватиметься зобов'язань щодо накладених на Росію санкцій", - ідеться в заяві компанії.

Спостерігачі назвали 28 лютого по-справжньому "чорним понеділком" для російської фінансової системи. Через введені проти РФ заходи курс рубля впав до історичного мінімуму - долар та євро у понеділок коштували понад сто рублів. Центральний банк Росії вирішив не відкривати у понеділок торги на Московській біржі.

Євросоюз та США ввели санкції, які заморозили частину резервів Центробанку. У понеділок до санкцій ЄС вирішила долучитися Швейцарія. У заяві уряду уточнюється, що йдеться про пакети санкцій, затверджені 23-го та 25 лютого.

За оцінкою аналітиків, украй неприємними наслідками, особливо для пересічних росіян, обернеться відключення низки банків від SWIFT: люди відчують дефіцит товарів.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого розпочав війну з Україною. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-