НБУ забезпечує безперебійну роботу системи електронних платежів

НБУ забезпечує безперебійну роботу системи електронних платежів

Укрінформ
Національний банк України забезпечує безперебійну роботу системи електронних платежів і закликав операторів торговельних мереж і заправочних станцій не відмовляти в безготівковій оплаті

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбук написав голова Національного банку України Кирило Шевченко.

«Національний банк докладав, докладає і буде докладати всіх зусиль для того, щоб система електронних платежів працювала у звичайному режимі, без жодних перебоїв. Тому хотів би звернутись і закликати операторів торгівельних мереж та заправних станцій - від малих до великих - не допускати жодних відмов в прийнятті безготівкової оплати», - написав Шевченко.

Він зазначив, що такими необґрунтованими відмовами всіх, і в першу чергу населення, наражають на додаткову небезпеку, оскільки і користування готівкою, і інкасація, яка нерозривно пов’язана із обігом готівки, в умовах воєнного стану є додатковим і жодним чином не виправданим ризиком.

«Банківська система продовжує забезпечувати всі необхідні інфраструктурні та технологічні рішення для використання POS-терміналів для здійснення оплат. Не приймати платіжні картки зараз – це щонайменше непатріотичний крок, якому немає жодного виправдання», - акцентував Шевченко.

Як повідомлялося, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні й розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст завдано ракетних ударів, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Національний банк України на період дії воєнного стану спростив окремі вимоги щодо перевірки джерел походження готівкових коштів у разі проведення банками фінансових операцій, спрямованих на підтримку Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-