НБУ вимагає від Visa та Masterсard зупинити обслуговування карток, емітованих банками Росії

НБУ вимагає від Visa та Masterсard зупинити обслуговування карток, емітованих банками Росії

Укрінформ
Національний банк України звернувся до міжнародних платіжних систем Visa та Masterсard з вимогою зупинити обслуговування платіжних карток, емітованих банками – резидентами Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр НБУ.

Регулятор пояснює, що таке звернення зумовлене необхідністю вжиття заходів, пов'язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану на території України на виконання Указу Президента «Про введення воєнного стану в Україні».

«Команда Національного банку вживає всіх можливих заходів, щоб забезпечити фінансовий тил українців та максимально протидіяти агресії Росії у фінансовій сфері. Вважаємо недопустимим, щоб через карти міжнародних платіжних систем Visa та Masterсard здійснювалася фінансова підтримка збройної агресії проти нашої держави. Сподіваюся, що компанії Visa та Masterсard ухвалять справедливе рішення заради миру в Україні», - наголосив голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, Європейська Комісія, Франція, Німеччина, Італія, Велика Британія, Канада та США виступили із спільною заявою, в якій висловили солідарність із народом України, та оголосили заходи, які вже здійснюють або імплементують протягом кількох наступних днів. Зокрема, зобов’язалися видалити обрані російські банки з міжнародної інформаційної платіжної системи SWIFT. Це забезпечить від’єднання цих банків від міжнародної фінансової системи, та підірве їх спроможність до проведення глобальних фінансових операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-