Голова Рахункової палати закликає виключити РФ з Міжнародної організації вищих органів аудиту

Голова Рахункової палати закликає виключити РФ з Міжнародної організації вищих органів аудиту

Укрінформ
Голова Рахункової палати Валерій Пацкан закликав членів Міжнародної організації вищих органів аудиту INTOSAI припинити головування Росії в організації з її подальшим виключенням взагалі.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці Пацкана у Фейсбуці.

"Третій день поспіль Україна живе в нових реаліях! Росія розв‘язала криваву війну проти нашої країни, і фактично проти всього світу! І сьогодні весь світ має стати на захист України та припинити знищення мирного населення і незалежної країни", - заявив Пацкан.

Як голова Рахункової палати, запевнив Пацкан, він робитиме "все, щоб країна-агресор та її посібники не мали спокою так само, як не маємо його ми".

Пацкан закликав усіх членів Міжнародної організації вищих органів аудиту INTOSAI, повновправними членами якої є 196 країн, до жорстких та конкретних кроків. "Ми маємо припинити головування країни-вбивці Росії в INTOSAI з її подальшим виключенням взагалі, інакше відповідальність за вбивства мирного населення буде і на вас!",- наголосив голова Рахункової палати.

Пацкан тмкож закликав органи аудиту всього світу тиснути на свої уряди, щоб санкції відносно Росії були болючими та дієвими. "Адже саме ви як аудитори можете вказати своїм урядам найвразливіші місця, по яких варто вдарити країну-агресора. Повна ізоляція - це те, що має отримати Росія та її прибічники. Не спіть і не мовчіть! Інакше наступного разу саме ви можете прокинутися о 5-й ранку від бомбардувань!", - заявив Пацкан.

"Україна довела, що сильна і здатна протистояти агресору! Доведіть і ви, що хочете миру та стабільності!", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст було завдано ракетних ударів, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено військовий стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-