Через російську агресію не працюють деякі лінії газопостачання

Через російську агресію не працюють деякі лінії газопостачання

Укрінформ
В Україні припинено роботу Південно-Граківської, Борисівської, Північно-Коробочкинської та Святогірської установок комплексної підготовки газу на Харківщині, деякі розподільчі мережі пошкоджено.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба “НАК “Нафтогаз України”.

За її даними, Мринське підземне сховище газу (Чернігівська область) тимчасово припинило відбір газу у зв'язку з повідомленнями про бойові дії на відстані 8-9 км від ПСГ. Необхідні обсяги ресурсу вже компенсували за рахунок збільшення відбору із Солохівського та Кегичівського підземних сховищ. Решта об'єктів АТ "Укртрансгаз - Оператор газосховищ" працюють у штатному режимі.

“АТ “Чорноморнафтогаз” продовжує видобувати “блакитне паливо” на Стрілковому родовищі (Генічеський район Херсонської області) й забезпечувати газом місцеве населення. Місто Генічеськ наразі перебуває під контролем військових держави-агресора. Частину працівників з родовища напередодні евакуювали, залишилися місцеві мешканці для поточного обслуговування промислу. Обладнання та газопроводи не пошкоджено”, - йдеться у повідомленні.

Натомість припинено роботу Південно-Граківської, Борисівської та Північно-Коробочкинської установок комплексної підготовки газу у Чугуївському районі та Святогірської установки комплексної підготовки газу у Ізюмському районі Харківської області, співробітників евакуйовано.

“Інші об‘єкти АТ "Укргазвидобування" працюють у штатному режимі, за винятком низки УКПГ (установок комплексної підготовки газу), які перебувають поблизу лінії розмежування”, - наголошують у Нафтогазі.

Служби і сервіси ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" та ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” працюють у звичайному режимі.

Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ (Львівська область), які перебувають в управлінні ТОВ “Нафтогаз Тепло”, стабільно забезпечують мешканців теплом, гарячою водою та електроенергією. Шебелинський нафтопереробний завод та всі об’єкти АТ “Укртранснафта” працюють у штатному режимі.

ВАТ “Кіровоградгаз” працює в звичайному режимі без позаштатних ситуацій.

Також у Нафтогазі поінформували про ситуацію з газопроводами на Донеччині.

“Через обстріл є додаткові численні ушкодження газопроводів у Волноваському районі Донецької області. Встановити характер ушкоджень через постійні обстріли поки що не можливо. Без газу залишилося абоненти АТ “Донецькоблгаз” в населених пунктах Бугас, Новомиколаївка, Нова Гнатівка, Стара Гнатівка”, - зауважили в компанії.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив, що розпочинає спецоперацію в Україні та вводить російські війська. Після цього на низку українських міст було скоєно ракетні удари, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

Верховна Рада вранці 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-