НКЦПФР тимчасово призупинила торгівлю цінними паперами

НКЦПФР тимчасово призупинила торгівлю цінними паперами

Укрінформ
Національна комісія з цінних паперів та фондовому ринку тимчасово припинила розміщення, обіг та викуп усіх цінних паперів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляється на сайті НКЦПФР.

Відповідні рішення ухвалили на екстреному засіданні 24 лютого.

Згідно з ухвалою регулятора, тимчасово з 11:00 24 лютого зупиняється розміщення, обіг та викуп усіх цінних паперів, а також проведення операцій в системі депозитарного обліку та системах клірингового обліку осіб, які провадять клірингову діяльність. Виняток - проведення операцій, необхідних для здійснення Національним банком монетарної та грошово-кредитної політики і Міністерством фінансів - операцій з обслуговування державного боргу.

“Депозитарним установам, яким Національним депозитарієм відкрито агреговані рахунки, невідкладно забезпечити передання копій оригінальних інформаційних масивів системи депозитарного обліку до Національного депозитарію України для забезпечення його подальшого резервного копіювання та зберігання”, - йдеться у повідомленні.

Також тимчасово із 11:00 24 лютого:

компаніям з управління активами, зберігачам активів ІСІ (інституцій суспільного інвестування) та зберігачам активів НПФ (недержавних пенсійних фондів) зупинити проведення операцій з активами;

адміністраторам недержавних пенсійних фондів - зупинити проведення операцій в системах персоніфікованого обліку учасників;

особам, які провадять діяльність з управління майном для фінансування об’єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю, зупинити проведення операцій з активами ФФБ (фондів фінансування будівництва) та ФОН (фондів операцій з нерухомістю).

Читайте також: У Молдові скликали Вищу раду безпеки через агресію РФ проти України

Адміністратори недержавних пенсійних фондів мають невідкладно забезпечити передання копій оригінальних інформаційних масивів систем персоніфікованого обліку учасників для копіювання та зберігання до НКЦПФР.

Це ж мають зробити й управителі ФФБ/ФОН.

“Регулятор робить усе, щоб зберегти дані й запобігти їхній втраті, і закликає всіх сприяти в цьому”, - йдеться у повідомленні Нацкомісії.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) - державний колегіальний орган, що здійснює державне регулювання ринку капіталу та нагляд за його учасниками. НКЦПФР підпорядкована Президентові України та підзвітна Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-