У модернізацію залізничної інфраструктури держава цьогоріч інвестує 2 мільярди

У модернізацію залізничної інфраструктури держава цьогоріч інвестує 2 мільярди

Укрінформ
Держава інвестує 2 млрд гривень в модернізацію залізничної інфраструктури, тобто 140 км залізниці буде охоплено капітальним ремонтом.

Про це заявив член правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський на брифінгу з нагоди 10-річчя швидкісного руху в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"2 млрд бюджетних коштів буде закладено на виконання ремонтів саме на полігонах Інтерсіті, це 140 км залізниці. Для порівняння, загалом протяжність залізниці Інтерсіті на основні полігони складає 1600 км. Тобто 140 км буде реконструйовано та модернізовано. Але це лише бюджетні кошти, поруч із цим Укрзалізниця виділяє власний ресурс, щоб загалом зробити близько 1000 км цього року. Це є суттєво та в рази більше, ніж у попередні роки", - розповів Перцовський.

Він зауважив, що завдяки модернізації інфраструктури швидкості будуть повернуті до цільових, тобто 120 км/год, 160 км/год, в залежності від ділянки. Однак швидкості будуть повернуті не за один рік, адже програма розтягнеться на 3-4 роки.

"Для Укрзалізниці ключовим завданням зараз є навести лад в інфраструктурі. І уже в 2022 році пасажири зможуть це відчути на Львівському та Одеському напрямку", - упевнений член правління компанії.

Читайте також: Укрзалізниця не збирається припиняти рух поїздів на схід

Крім того, Укрзалізниця планує закупити 10 потягів, повернути на маршрути Skoda, а також увести багато новацій.

«Ми інвестуємо в оновлення рухомого складу. Зокрема поїзди Hyundai Rotem вже зазнали інтер'єрних оновлень, встановлено нову сучасну систему відеоспостереження, безпечні міжсекційні з'єднання. Крім того, днями запущено сервісно-диспетчерський пульт Hyundai, що дозволяє оцінювати всі технічні показники поїзда в реальному часі під час руху. І наостанок — презентуємо дитячий кінотеатр у швидкісних вагонах МПЛТ. Тобто подорожі залізницею на швидкості стають не тільки безпечнішими, а й цікавішими», – додав Олександр Перцовський.

Як повідомлялося, швидкісні електропоїзди курсують за маршрутами: Київ – Харків, Київ – Львів, Київ – Костянтинівка, Київ — Покровськ, Київ – Запоріжжя, Київ – Одеса, Київ – Перемишль, Київ – Кривий Ріг, Київ – Тернопіль, Київ – Славське

Поїздами Інтерсіті та Інтерсіті+ уже перевезено понад 33 млн пасажирів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-