Херсонобленерго відкидає звинувачення про приналежність АТ російським власникам

Херсонобленерго відкидає звинувачення про приналежність АТ російським власникам

Укрінформ
Херсонобленерго готує позов до суду через виступ депутата облради Сергія Рибалка, який висунув звинувачення щодо приналежності акціонерного товариства російським власникам та поінформував про конфліктні ситуації, що виникають у місцевих підприємств з обленерго.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Херсонобленерго.

«У стінах Херсонської обласної ради депутат С.Рибалко допустив свідомо поширення неправдивої інформації стосовно діяльності АТ «Херсонобленерго». Відеозапис виступу був оприлюднений у соціальній мережі Фейсбук на сторінці «Сергій Рибалко – офіційна сторінка», що спричинило розповсюдження до невизначеного кола осіб. Депутат висунув звинувачення стосовно приналежності АТ «Херсонобленерго» до російських власників, зокрема громадянина Бабакова», - йдеться у повідомленні.

З цього приводу АТ «Херсонобленерго» зазначає, що за весь період існування АТ «Херсонобленерго» у формі акціонерного товариства, як в державних реєстраційних органах, так і в самому товаристві, відсутні будь-які документи, що свідчать про належність його мажоритарних акціонерів та кінцевих бенефіціарних власників до громадян Росії.

Вказана інформація, внесена до Державного реєстру підприємств і організацій України на сторінці АТ «Херсонобленерго», є відкритою. Товариство є юридичною особою за законодавством України та набуває прав юридичної особи з дати його державної реєстрації, інформують в Херсонобленерго.

Читайте також: НКРЕКП позапланово перевірить 6 обленерго та Укрзалізницю

Як зазначається, Херсонобленерго готує позов до суду про захист честі, гідності та ділової репутації та притягнення депутата до відповідальності.

Із відеозапису, оприлюдненому у Фейсбуці, Рибалко повідомляє про конфліктні ситуації місцевих підприємств з обленерго та висловлює занепокоєння з приводу того, хто є власником акціонерного товариства з огляду на ситуацію з російською агресією.

У розмові з кореспондентом агентства Рибалко зазначив, що депутати облради своїм рішенням 18 лютого створили робочу групу з питань дослідження діяльності Херсонобленерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-