У Мінцифри хочуть закупити «єСмартфони» не дорожчі за п'ять тисяч гривень

У Мінцифри хочуть закупити «єСмартфони» не дорожчі за п'ять тисяч гривень

Укрінформ
У Міністерстві цифрової трансформації розраховують, що телефони у межах програми "єСмартфон" коштуватимуть бюджету не більш як 5 тис. грн.

Як передає Укрінформ, про це перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб сказав в інтерв'ю DEV.Україна.

"Вивчаємо можливість процедури закупівлі. Проходять переговори та з Samsung, і з українськими внутрішніми виробниками. Від однієї компанії є пропозиція зробити спецмодель під це замовлення. Хочемо, щоб смартфон обійшовся не дорожче 5 тис. грн", - повідомив Вискуб.

Читайте також: Фахівці пропонують доопрацювати анонсовану Президентом програму єСмартфон

За його словами, Мінцифри надало виробникам початкові вимоги.

"Хочемо, щоб там був NFC. eSIM ми поки прибрали. Він істотно здорожчує закупівлю. Хоча eSIM би вирішив багато наших проблем з точки зору прив’язки до конкретного абонента", - підкреслив Вискуб.

Він додав, що Мінцифри з мобільними операторами знайшли інший спосіб контролю і забезпечать, щоб "бабуся чи дідусь не змогли передати свій смартфон комусь іншому".

"Сім-карта буде прив’язана, наприклад, до IMEI телефона і зареєстрована на паспорт. А номер стане відразу фінансовим номером, прив’язаним до паспорта для мінімізації шахрайства", - зазначив Викуб.

Він додав, що мобільні оператори також пропонують установку спеціального додатка, що дозволить контролювати незмінність користування пристроєм.

Читайте також: “єБабуся” або “єДідусь” – думаємо, а чи Є гроші? – з’ясовуємо

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого під час Diia Summit Президент Володимир Зеленський анонсував державну програму, в рамках якої вакциновані українці, старші 60 років, отримають безоплатний якісний сучасний смартфон та пільговий тариф. Запрацювати вона повинна вже цієї весни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-