Припис НАЗК про звільнення Вітренка голові наглядової ради втратив актуальність - Нафтогаз

Припис НАЗК про звільнення Вітренка голові наглядової ради втратив актуальність - Нафтогаз

Укрінформ
Припис Національного агентства з питань запобігання корупції про звільнення Юрія Вітренка з НАК "Нафтогаз України" на ім'я голови наглядової ради компанії Клер Споттісвуд давно втратив свою актуальність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАК "Нафтогаз України".

"Верховний Суд у постанові від 02.02.22 по справі №640/18576/21 скасував лише рішення судів першої та апеляційної інстанції про зупинення дії припису голові наглядової ради Клер Споттісвуд до закінчення розгляду справи по суті. Оскільки Клер Споттісвуд звільнилася з наглядової ради ще у вересні, то цей припис давно втратив свою актуальність, і, відповідно втратили свою актуальність забезпечувальні заходи у вигляді зупинення дії припису", - йдеться у повідомленні.

У Нафтогазі підкреслили, що прийняття рішення Верховним Судом стосовно відновлення дії припису голові наглядової ради Клер Споттісвуд до закінчення розгляду справи по суті не означає автоматичне припинення трудового договору і не може призвести до автоматичного припинення трудового договору.

Читайте також: Вітренко - один з тих, хто може обіймати посаду такого рівня: Шмигаль про главу Нафтогазу

Як повідомлялося, 28 квітня 2021 року Кабінет Міністрів звільнив голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва та призначив на цю посаду Юрія Вітренка.

Голова НАЗК Олександр Новіков 14 червня 2021 року вніс уряду припис про усунення порушень ст. 26 Закону “Про запобігання корупції”, у якому вимагається скасувати як незаконні пункти 8 та 9 розпорядження уряду № 370-р, згідно з якими обрано та призначено Вітренка головою правління НАК “Нафтогаз України” і підписано з ним контракт, а також порушити питання щодо припинення строку дії контракту з головою правління НАК як незаконного. Цей припис був оскаржений у суді.

Крім того, НАЗК 1 липня направило припис голові наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Клер Споттісвуд з вимогою припинити контракт з головою правління компанії Юрієм Вітренком. Новий припис агентства також був оскаржений у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-