У вівторок гривня несподівано зміцнилася - експерти

У вівторок гривня несподівано зміцнилася - експерти

Укрінформ
У вівторок, 15 лютого, курс долара на міжбанківському валютному ринку з ранкових 28,48/28,50 грн знизився до кінця сесії до 28,21/28,23. Тобто котирування просіли одразу на 27 копійок за день.

Як передає Укрінформ, про це повідомив сайт Мінфін

Експерти наголошують, що зміцнення курсу відбулося попри те, що Нацбанк сьогодні двічі виходив на ринок із покупкою долара. Спочатку він купив 50 млн дол. по 28,18 грн, а потім ще викуповував валюту по 28,16 грн.

Тобто, за фактом частина гравців на початку та в середині лютого зробила ставку на зростання курсу на військових страхах і заробляла на цьому. А відтепер, коли розклад змінився і психологічний тиск на нацвалюту знизився, вони поспішають продати валюту, поки котирування ще високі.

Знаковим у цій ситуації є те, що після швидкого падіння котирувань і потім викупу надлишку пропозиції валюти Нацбанком — курс у середині дня вже перестав просідати і почалася корекція. А це означає, що завтра такого ж стрімкого провалу котирувань вже не буде.

Читайте також: У НБУ розповіли, як вдалося стабілізувати гривню

Таким чином, вважають експерти, потенційним покупцям валюти не варто робити ставку на повернення ринку до рівнів у 27,50−27,70 грн, як це було на початку січня цього року.

На їхню думку, ці валютні гойдалки останніх днів позначаться на рівні інфляції в країні, оскільки бізнес закладатиме у свої цінники максимальні курси останніх днів.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк 14 лютого 2022 рокудля згладжування надмірних коливань на валютному ринку продав 377 млн дол.

Минулого тижня Нацбанк на міжбанківському валютному ринку купив 253,2 млн дол. США та продав 50 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-