Аеропорт «Харків» у січні вдвічі збільшив пасажиропотік, кількість вильотів зросла на 70%

Аеропорт «Харків» у січні вдвічі збільшив пасажиропотік, кількість вильотів зросла на 70%

Фото
Укрінформ
Міжнародний аеропорт “Харків” у січні 2022 року вдвічі збільшив пасажиропотік - до більш як 73 тис. осіб. Кількість вильотів зросла на 70%.

Про це повідомляється на офіційному сайті МАХ, передає Укрінформ.

“У січні 2022 року з Міжнародного аеропорту «Харків» авіакомпанії здійснили 355 вильотів, а показник пасажиропотоку склав 73,5 тисячі осіб. Отже, ми продовжуємо значне зростання у порівнянні з минулим роком: кількість вильотів стала більшою на 70%, а пасажиропотік — вдвічі”, - йдеться в повідомленні.

За даними аеропорту, міжнародними рейсами скористалися 65,3 тисячі пасажирів, і це на 105% більше, ніж у 2021. Внутрішніми — 8,2 тисячі осіб, на 116% більше, ніж торік.

Читайте також: “Пустка” у небі над Україною скасовується, літаки курсують за розкладом

Найпопулярнішими напрямками січня стали Стамбул, Шарм-ель Шейх, Київ, Марса-Алам і Краків.

Крім того, у своїх соцмережах аеропорт повідомив, що працює у штатному режимі, усі рейси виконуються за розкладом.

МАХ рекомендує відстежувати актуальний статус рейсів на онлайн-табло.

У повідомленні також зазначається, що українська авіакомпанія SkyUp Airlines відкрила продаж квитків на рейси за 13 напрямками з Харкова. Отже, можна буде полетіти до Барселони (з 29 квітня), Ларнаки (з 1 травня), Праги (з 5 травня), Іракліона (з 19 травня), Батумі (з 20 травня), Ріміні та Тирани (з 1 червня), Бургаса (з 7 червня).

Стали доступні квитки на літо і від авіакомпанії Wizz Air. Для харків’ян відкриті 13 напрямків: Відень, Салоніки, Таллін, Мілан (аеропорт Мальпенса), Рим (аеропорт Фьюмічіно), Ларнака, Берлін (аеропорт Бранденбург), Дортмунд, Вроцлав, Гданськ, Краків, Будапешт, Пардубіце.

Продаж квитків на літній сезон 2022 року вже відкритий.

Читайте також: SkyUp здійснює польоти над Україною без змін та відновлює продаж квитків на всі рейси

Міжнародний аеропорт "Харків" входить до групи DCH відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського. За кількістю пасажирів аеропорт входить в ТОП-5 повітряних воріт України. У 2019 аеропорт «Харків» першим в Україні отримав безстроковий сертифікат відповідності найвищим стандартам безпеки польотів та якості обслуговування, які встановлені Регламентом Єврокомісії для аеропортів Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-