Банки минулого тижня видали 1,4 мільярда доступних кредитів

Банки минулого тижня видали 1,4 мільярда доступних кредитів

Укрінформ
Минулого тижня за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки видали 495 кредитів на загальну суму 1,4 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"За минулий тиждень у межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано 495 кредитів на загальну суму 1,4 млрд грн. Всього з моменту старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» представники мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) отримали від уповноважених банків 34 370 кредитів на загальну суму 88,1 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

З них: 9,96 млрд грн підприємці отримали на інвестиційні цілі, 53,82 млрд грн у якості антикризових кредитів та 24,33 млрд грн були видані в якості рефінансування попередньо отриманих кредитів.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 21 жовтня 2021 року ухвалив постанову №1106, яка передбачає залучення більшої кількості учасників до державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%». Постановою запроваджено державну програму фінансового лізингу для суб’єктів мікро-, малого та середнього підприємництва.

Читайте також: Цьогоріч на дешеві кредити можуть розраховувати ще близько 20 тисяч підприємців - Мінфін

Урядова програма «Доступні кредити 5-7-9%» стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності.

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» реалізується Фондом розвитку підприємництва, який на сьогодні уклав угоди про співробітництво із 40 банками на умовах компенсації відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-