Цьогоріч на дешеві кредити можуть розраховувати ще близько 20 тисяч підприємців - Мінфін

Цьогоріч на дешеві кредити можуть розраховувати ще близько 20 тисяч підприємців - Мінфін

Укрінформ
У державному бюджеті-2022 на реалізацію бюджетної програми «Забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва» передбачено 3 млрд грн, що дозволить надати підтримку для розвитку ще близько 20 тис. підприємців.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства на запит Укрінформу.

"У державному бюджеті-2022 на реалізацію бюджетної програми «Забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва», у рамках якої здійснюється фінансування програм «Доступні кредити 5-7-9%», «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%» передбачено 3 млрд грн. Це дозволить надати підтримку для розвитку ще близько 20 тис. підприємцям", - повідомили у пресслужбі.

Водночас, якщо виникне необхідність, Мінфін може ініціювати внесення змін до держбюджету-2022 для розвитку згаданих програм.

У міністерстві зазначили, що одним із їх пріоритетів є державна підтримка розвитку мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП), що здійснюється, у тому числі, завдяки програмі «Доступні кредити 5-7-9%».

"Програма показала свою успішність, доцільність, а також своєчасність - з початком коронакризи", - вважають у Мінфіні.

За даними міністерства, з моменту старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» представники ММСП отримали від уповноважених банків 33 436 кредитів на загальну суму 85,2 млрд грн.

Читайте також: За програмою доступних кредитів бізнесу видали майже 85 мільярдів

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» реалізується Фондом розвитку підприємництва (ФРП), який на сьогодні уклав угоди про співробітництво з 40 банками на умовах компенсації відсотків.

Закон про Фонд розвитку підприємництва було ухвалено на початку 2020 року. Він спрямований на реалізацію програми державної підтримки малого бізнесу в Україні, на розвиток підприємництва, збільшення обсягів виробництва, експорту, імпортозаміщення, високотехнологічного виробництва, енергоефективності, створення нових робочих місць, повернення трудових мігрантів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-