Уряд доручив провести фінансовий аудит Державної продовольчо-зернової корпорації

Уряд доручив провести фінансовий аудит Державної продовольчо-зернової корпорації

Укрінформ
Кабінет Міністрів надав протокольне доручення Державній аудиторській службі провести фінансовий аудит АТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ). 

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 9 лютого.

"Доручити Державній аудиторській службі під час державного фінансового аудиту діяльності АТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" дослідити питання цільового використання та своєчасності повернення кредитів і позик, залучених під державні гарантії", - сказав міністр фінансів Сергій Марченко під час засідання.

Він додав, що уряд також доручив Держаудитслужбі дослідити питання законності і ефективності планових витрат коштів, погоджених Мінфіном відповідно до договору №147 про погашення заборгованості товариства перед державою за виконання гарантійних зобов'язань. Крім цього, аудитори повинні будуть оцінити спроможність ДПЗКУ повністю погасити заборгованість перед державою.

Мінфін впродовж першого півріччя 2022 року має подати на розгляд Кабміну проєкт постанови, який визначитиме механізм проведення такого аудиту.

Читайте також: Суд дав 3,5 року ексдиректору філії ДПЗКУ, якого викрили на мільйонних розтратах

Як повідомляв Укрінформ, АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» у 2012 році уклало договори на отримання двох кредитів з Експортно-імпортним банком Китаю. За першим кредитним договором вибірка коштів була здійснена у повному обсязі наприкінці 2012 року. Предметом кредитного договору є фінансування закупівлі зернових культур у вітчизняних сільгоспвиробників для їх подальшого експорту до КНР. Другий кредит станом на 12 жовтня 2021 року не відкритий.

У жовтні 2021 року в.о. голови правління ДПЗКУ Василь Коваленко в інтерв'ю Укрінформу заявив, що корпорація не має коштів на виплати за китайським кредитом. Міністр фінансів у січні 2022 року в інтерв'ю одному з українських видань повідомив, що уряд України є гарантом за кредитом і виплачуватиме борг ДПЗКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-