Дозвіл на будівництво можна буде отримати автоматично на порталі Дія - Чернишов

Дозвіл на будівництво можна буде отримати автоматично на порталі Дія - Чернишов

Укрінформ
Дозвіл на будівництво можна буде отримати автоматично у Єдиній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) на порталі "Дія".

Про це розповів міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу відомства.

«Минулого року ми презентували перші електронні будівельні послуги на порталі "Дія". Зараз їх вже чотирнадцять. За цей час надано понад 56 тисяч електронних послуг. І сьогодні ми робимо важливий крок у реформі. Запускаємо 15-ту послугу! Відтак, отримати дозвіл на будівництво на порталі "Дія" можна буде автоматично. Без втручання людського фактора», — сказав міністр.

Наразі у ЄДЕССБ зареєстровано понад 620 тисяч документів, понад 130 тисяч об’єктів будівництва, 27 тисяч користувачів. На порталі зафіксовано 1,1 мільйона унікальних відвідувачів.

Чернишов наголосив, що для подальшої автоматизації будівельних процесів було важливо ліквідувати корумповану ДАБІ (Державну архітектурну будівельну інспекцію). Та створити абсолютно новий орган – прозорий, діджиталізований, з новими принципами роботи. Без чиновників з минулого. Цей крок наблизив реформу містобудування до завершення.

«Ми створили абсолютно новий орган – зрозумілу та прозору ДІАМ – Державну інспекцію архітектури та містобудування. Вже на сьогодні результатом роботи нового органу є – відпрацювання звернень замовників протягом 24 годин, а рішень щодо прийняття в експлуатацію — протягом трьох днів! ДАБІ цей процес розтягувала на місяці», — зазначив очільник Мінрегіону.

Читайте також: Голова Держінспекції архітектури та містобудування запевняє, що «попередників» у штаті немає

Як повідомляв Укрінформ, експериментальний проєкт із запровадження першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва стартував в Україні у липні 2020 року. У червні 2021 року Кабмін затвердив порядок ведення ЄДЕССБ, який встановлює єдині норми створення електронних документів, а також надання та отримання адміністративних й інших послуг у сфері будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-