НБУ у січні застосував до 3 банків заходи впливу

НБУ у січні застосував до 3 банків заходи впливу

Укрінформ
Національний банк у січні застосував до 3 банків та 7 небанківських фінансових установ заходи впливу за порушення у сфері фінмоніторингу та валютного законодавства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Національний банк України за результатами нагляду у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення за діяльністю банків та небанківських фінансових установ, а також валютного нагляду в січні 2022 року застосував до трьох банків та семи небанківських фінансових установ заходи впливу.

Так, заходи впливу застосовано до АТ "Ощадбанк" у вигляді письмового застереження, АТ "КБ "ПриватБанк" застосовано письмове застереження і два штрафи у розмірі 400 та 200 тис. грн. До АТ "Полікомбанк" застосовано штраф у розмірі 234 тис. грн.

Читайте також: НБУ надав трьом банкам рефінансування на 430 мільйонів

Нацбанк застосував письмові застереження до ТОВ "ФК Магнат", ТОВ "ФК "Октава Фінанс" та по два штрафи до кожної з установ у розмірі 51 тис. грн та 100 тис. грн. До ТОВ "ФК "Голден Групп" застосовано штраф у розмірі 17 тис. грн, до ТОВ "СК-Ахіома", ТОВ "СС Лоун", ТОВ "ФК "Фінанс Експерт", ТОВ "ФК "Фінворк" застосовано письмові застереження.

Як повідомляв Укрінформ, з липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-