Уряд удосконалив порядок надання пільгової іпотеки для внутрішньо переміщених осіб

Уряд удосконалив порядок надання пільгової іпотеки для внутрішньо переміщених осіб

Укрінформ
Уряд удосконалив порядок надання пільгових іпотечних кредитів для внутрішньо переміщених осіб і таким чином розширив можливості переселенців у пошуку об’єкта нерухомості, що відповідатиме вимогам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 2 лютого удосконалив Порядок пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW)", - йдеться у повідомленні.

Внесеними змінами, зокрема: збільшено вік нерухомості до 50 років, на придбання якої можуть спрямувати кошти кредиту; уточнено визначення «члени сім’ї кандидата» (додавши до переліку й визначення членів сім’ї заявника/переможця); відкореговано строки повідомлення переможця про ухвалення рішення щодо відмови у наданні кредиту.

"Ухвалені зміни розширюють можливості переможця у пошуку об’єкта нерухомості, що відповідатиме вимогам Порядку, а також чітко визначають вимоги щодо спільного проживання членів сім’ї, на яких розраховуватиметься розмір кредиту, задля недопущення непорозумінь під час подання документів для отримання кредиту переможцем", - зауважують у Мінреінтеграції.

Також унормовано вимогу щодо інформування переможця у разі ухвалення рішення про відмову в наданні кредиту.

Читайте також: Як переселенці відновили бізнес з нуля

Як повідомлялося, Верховна Рада 2 грудня 2020 року ратифікувала угоду між урядом України і урядом Німеччини щодо залучення 25,5 млн євро від німецького державного банку розвитку KfW на надання пільгових кредитів для придбання житла внутрішньо переміщеними особами. Ця угода дозволить ВПО отримати пільгові кредити на придбання житла на суму приблизно 40 тисяч євро у гривневому еквіваленті на термін 20 років під пільгові умови – 3% річних. Упродовж 2021-2022 років цей проєкт дозволить забезпечити постійним житлом щонайменше 680 сімей або 1768 внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-