Мінфін обговорив із ЄБРР приватизацію Ощадбанку

Мінфін обговорив із ЄБРР приватизацію Ощадбанку

Укрінформ
Міністерство фінансів обговорило з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) фінансування спільних інвестиційних проєктів на 2022 рік, приватизацію Ощадбанку та прогрес у реформуванні державних банків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну за підсумками зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з директором ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

Сторони обговорили поточний стан реалізації спільних проєктів, приватизацію Ощадбанку та прогрес у реформуванні державних банків.

“Співпраця Міністерства фінансів і ЄБРР включає не лише виділення кредитів на фінансування інфраструктури та енергетики, підтримку реформ у цих секторах економіки, а також у сфері запобігання корупції та забезпеченні прозорого управління в державному секторі”, – зауважив міністр фінансів України.

Також було обговорено потенційні спільні з ЄБРР проєкти на 2022 рік, а саме реконструкцію Нижньо-Дністровської зрошувальної системи.

Станом на початок 2022 року сукупний обсяг виділеного Україні ЄБРР фінансування за весь час становить 16,3 млрд євро в рамках 511 проєктів.

Водночас сторони обговорили реалізацію проєктів, у межах яких кредитні угоди набрали чинності у 2021 році: “Розвиток транс’європейської транспортної мережі (Україна – дорожні коридори)”, а саме будівництво Північного обходу міста Львів, та електрифікацію залізниці Долинська – Миколаїв – Колосівка.

Під час зустрічі було порушено питання надання ЄБРР довгострокового фінансування у формі субординованого кредиту з можливістю конвертації в акції “Ощадбанку”. Сторони продовжують активну роботу для реалізації продажу пакету акцій “Ощадбанку”. Ключовими питаннями залишаються завершення процедур підготовки та приєднання “Ощадбанку” до системи гарантування вкладів фізичних осіб.

Читайте також: Єврокомісія офіційно оголосила пропозицію виділити Україні €1,2 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, 22 листопада 2021 року МВФ затвердив перший перегляд програми stand-by з Україною та продовжив її до кінця червня 2022 року. Україна зобов’язана виконати 12 ключових умов для отримання фінансування за програмою stand-by Міжнародного валютного фонду до кінця літа 2022 року. Однією з них є підготовка ПриватБанку та Ощадбанку до приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-