Метінвест Ахметова заявляє про обшуки і вилучення комп’ютерів

Метінвест Ахметова заявляє про обшуки і вилучення комп’ютерів

Укрінформ
"Метінвест" заявляє, що на гірничо-збагачувальних підприємствах компанії у Кривому Розі представники правоохоронних органів проводять раптові слідчі дії.

Як передає Укрінформ, про це "Метінвест" повідомляє у Фейсбуці.

Як наголошують у компанії, слідчі дії стосуються "нібито наявних податкових порушень, наявність яких не встановлено і не підтверджено".

Як наголошують у компанії, "вилучається комп'ютерна техніка, чиниться тиск на співробітників підприємства, частково паралізовано господарську діяльність".

Читайте також: Малюська назвав Ахметова, Коломойського і Порошенка «очевидними олігархами»

У "Метінвесті" зазначають, що є "сумлінним українським платником податків і ключовим для бюджетів усіх рівнів. У 2021 році компанія перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні майже 53 млрд грн податків і зборів, що у 2,4 раза більше, ніж у 2020 році. Компанія веде свою господарську діяльність на основі законності і правопорядку, а у своїх відносинах з органами державної влади керується принципами відкритості, доброчесності та ділової практики".

Читайте також: Статки Ахметова за рік зросли на понад 50% — Bloomberg

"Метінвест" запевняє, що всі підприємства групи "відкрито та прозоро взаємодіють з будь-якими органами контролю, у тому числі для спростування неправдивої інформації про невиконання податкових зобов'язань. Усі документи, які запитуються правоохоронними органами, надавалися добровільно і продовжують надаватися у максимально стислі терміни".

Як повідомляв Укрінформ, після проведення аудиту генеральний прокурор Ірина Венедиктова увійшла до групи прокурорів у двох справах, в яких фігурує бізнес Ріната Ахметова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-