Ексголовного бухгалтера «Місто Банку» судитимуть за фальсифікацію звітності для НБУ

Ексголовного бухгалтера «Місто Банку» судитимуть за фальсифікацію звітності для НБУ

Укрінформ
Колишнього головного бухгалтера акціонерного товариства «Місто Банк» судитимуть за приховування неплатоспроможності установи та фальсифікацію звітності для Національного банку України.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

«За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування відносно ексголовного бухгалтера АТ «Місто Банк» за фактом фальсифікації фінансових документів та звітності банку, а також приховування його неплатоспроможності (ст. 220-2 КК України)», - ідеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, з грудня 2018-го по грудень 2020 року підозрювана, перебуваючи на посаді головного бухгалтера АТ «Місто Банк», фальсифікувала звітність про майно фінансової установи та надавала таку інформацію Нацбанку з метою приховування стійкої фінансової неспроможності банку.

Фонд гарантування у січні 221 року розпочав процедуру ліквідації «Місто Банку».

Обвинувальний акт скеровано до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті.

Читайте також: Фонд гарантування виставляє на повторний продаж активи «Місто банку»

Як повідомлялося, за даними Київської міської прокуратури, у квітні 2021 року правоохоронці виявили, що голова правління цього банку та головний бухгалтер, у період 2018-2020 років вносили у фінансову звітність завідомо недостовірні відомості щодо начебто належного банку майна та надавали її до Національного банку України. Так, достеменно знаючи, що цілісний майновий комплекс виробництва по переробці сої, розташований у Херсонській області, не належить фінансовій установі, підозрювані зазначали його наявність в активах банку з метою приховування його стійкої фінансової неспроможності, так як наслідок невизнання його неплатоспроможнім.

Як повідомляв Укрінформ, Нацбанк 26 січня 2021 року ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "Місто Банк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-