В Україні погодили з Єврокомісією дорожню карту імплементації угоди про спільний авіапростір

В Україні погодили з Єврокомісією дорожню карту імплементації угоди про спільний авіапростір

Укрінформ
Міністр інфраструктури Олександр Кубраков і генеральний директор директорату Європейської комісії з питань мобільності і транспорту Генрік Хололей погодили дорожню карту імплементації Угоди про Спільний авіаційний простір (САП) між Україною та ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства з посиланням на онлайн-зустріч міністра з представниккми Єврокомісії.

«Для міністерства принциповим є налагодження дієвого діалогу з авіавиробниками, експлуатантами, авіаперевізниками в цьому питанні, аби всі учасники ринку якнайшвидше відчули переваги САП з ЄС», - цитує пресслужба міністра.

За його словами, наразі міністерство вже проводить робота з підготовки до ратифікації Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС. Відповідний законопроєкт очікує на передачу до Верховної Ради.

Також відомство займається формуванням складу української частини спільного комітету Угоди про спільний авіаційний простір.

Читайте також: Мінінфраструктури сподівається на допомогу G7 у лібералізації міжнародних автоперевезень

Як повідомляв Укрінформ, Україна та ЄС 12 жовтня 2021 року підписали Угоду про Спільний авіаційний простір. Відповідно до її положень, сторони встановлять Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС на основі рівних правил безпеки авіації, управління повітряним рухом, соціальних прав працівників, електронних систем бронювання, захисту довкілля та забезпечення прав споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-