Укрзалізниця прийняла партію нових пасажирських спальних вагонів

Укрзалізниця прийняла партію нових пасажирських спальних вагонів

Укрінформ
ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» поставив АТ «Укрзалізниця» 31 січня чергові п’ять нових пасажирських купейних вагонів, які виготовлені з випередженням графіка за кошти державного бюджету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УЗ.

"Ці п’ять нових купейних вагонів, а також 2 вагони типу СВ, отримані у минулій партії, поповнять склад поїзда №15/16 сполученням Харків - Рахів", - йдеться у повідомленні.

Виробник за погодженням з Укрзалізницею вніс до цих вагонів точкові зміни задля збільшення зручності: додано контрастні маркування для людей з порушеннями зору, встановлено додатковий пульт керування освітленням у купе, тестуються безконтактні сенсорні кнопки зливу у вбиральні.

Крім цього, вагони вже традиційно обладнано кондиціонером, кулером з питною водою, сигналізацією дверей купе, індикатором зайнятості вбиралень та кнопкою виклику провідника. Вагони мають збільшений обсяг багажного відділення та обладнані системами відеоспостереження в загальних зонах вагонів, вакуумними туалетами, сповивальними столиками, а також розетками та USB-портами біля кожного місця.

Читайте також: Двоповерховий електропоїзд Skoda після ремонту вирушив у рейс із Києва до Львова

Як повідомлялося, наприкінці 2021 року Укрзалізниця з випередженням графіка отримала від виробника 20 нових пасажирських вагонів — 15 купейних та 5 вагонів типу СВ, що наразі курсують на маршруті 5/6 Маріуполь-Рахів та 77/78 Харків-Маріуполь. За угодою з ПАТ «КВБЗ» до липня 2022 року АТ «Укрзалізниця» отримає ще 31 купейний вагон, 7 вагонів СВ, 20 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в кріслі колісному, а також 17 купейних вагонів з купе начальника поїзда та можливістю перевезення пасажирів з інвалідністю в кріслі колісному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-