Банки минулого тижня видали доступних кредитів на 1,7 мільярда

Банки минулого тижня видали доступних кредитів на 1,7 мільярда

Укрінформ
Представники мікро-, малого та середнього підприємництва (ММСП) за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» минулого тижня отримали від уповноважених банків кредити на загальну суму 1,7 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"За останній тиждень банки-учасники програми “Доступні кредити 5-7-9%” підписали 490 договорів на суму 1,7 млрд грн. Зокрема, 1,1 млрд грн від загальної суми укладених за тиждень угод складають антикризові кредити на поповнення оборотних коштів, а 458 млн грн - це видані уповноваженими банками угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів", - йдеться в повідомленні.

Від старту програми (з лютого 2020 року) банки-учасники видали 33 436 кредитів на загальну суму 85,2 млрд грн. З них 23,7 млрд грн – рефінансування попередньо отриманих позик, 10 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції та 51 млрд грн як антикризові кредити на поповнення оборотних коштів.

Найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (43%), торгівлі та виробництва (27%) та промислової переробки (17%). За регіональною класифікацією лідерами є Львівська, Харківська, Дніпропетровська, Київська області та м. Київ .

Наразі Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво вже з 40 банками.

Читайте також: За програмою доступних кредитів бізнесу видали майже 85 мільярдів

Як повідомлялося, урядова програма «Доступні кредити 5-7-9%» стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності.

Кабінет Міністрів 21 жовтня 2021 року ухвалив постанову №1106, яка передбачає залучення більшої кількості учасників до державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%». Постановою запроваджено державну програму фінансового лізингу для суб’єктів мікро-, малого та середнього підприємництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-