Ефективність використання сховищ газу: Рада підтримала законопроєкт

Ефективність використання сховищ газу: Рада підтримала законопроєкт

Укрінформ
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт № 6133 щодо визначення критичних сховищ природнього газу та магістральних трубопроводів, якими транспортується блакитне паливо.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідний документ підтримало 236 народних депутатів.

«Ключові завдання законопроєкту - впровадженню концепції критичних/некритичних підземних сховищ газу та магістральних трубопроводів транспортування газу через встановлення критеріїв і механізму їх поділу», - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Зокрема, проєкт закону передбачає класифікацію підземних сховищ газу (ПСГ) та магістральних газопроводів (МГ), а також затвердження переліку критичних ПСГ і МГ, що використовуються для транспортування блакитного палива.

Крім цього, документ передбачає можливість виведення з експлуатації підземних сховищ газу у порядку, встановленому Кабміном, та застосування особливого режиму експлуатації магістральних трубопроводів в умовах обмеженого транзиту природного газу.

Очікується, що документ підвищить ефективність використання ПСГ і МГ, врегулює питання щодо запровадження особливого режиму експлуатації магістральних трубопроводів та забезпечить захист критичних для національної економіки і енергетичної безпеки держави ПСГ і МГ.

Читайте також: На початок року в сховищах було 13,5 мільярда кубів газу - Укртрансгаз

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році Оператор ГТС України протранзитував до Європи 41,6 млрд куб. м природного газу. Обсяги транспортування газу з Європи до України за аналогічний період склали майже 2,6 млрд куб. м. Експорт газу, включно з реекспортом, склав 2,6 млрд куб. м природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-