Гарантований покупець почав продавати «зелену» електроенергію для кінцевих споживачів

Гарантований покупець почав продавати «зелену» електроенергію для кінцевих споживачів

Укрінформ
ДП "Гарантований покупець" переорієнтовується на продаж електроенергії з відновлюваних джерел для кінцевих споживачів, у тому числі й побутових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє держпідприємство.

"Перший аукціон нового формату провели 26 січня 2022 року. Відредагувавши на запит ринку та орієнтуючись на потреби потенційних покупців, фахівці Гарантованого покупця розробили та виставили на продаж унікальний продукт. Його мета – донести «зелену» електроенергію до кінцевих, у тому числі й побутових, споживачів", - йдеться у повідомленні.

Так, Гарантований покупець на аукціоні 26 січня запропонував декілька інновацій - подекадне постачання електроенергії, двогодинні блоки та різний обсяг електроенергії у кожному блоці - отримавши перехідний продукт між традиційними довгостроковими двосторонніми договорами і спотовим погодинним ринком.

"Як свідчать результати аукціону, Гарантованому покупцю вдалося досягти бажаного результату. Так, серед переможців аукціону – ТОВ «Хмельницькенергозбут», який постачає електричну енергію домогосподарствам на Хмельниччині", - зауважили на держпідприємстві.

Враховуючи новизну продукту, а також загальні обсяги електроенергії на березень, які вже законтрактовані за двосторонніми договорами, Гарантований покупць вважає тестовий аукціон успішним. Підприємство планує продовжувати практику виставлення на торги подібних клієнтоорієнтованих продуктів, а також розраховує як на активність учасників ринку, так і нових учасників процесу – з метою доставки у майбутньому вуглецево-нейтральної електроенергії у кожну українську домівку.

Читайте також: Гарантований покупець повністю розрахувався за вироблену в 2020 році «зелену» енергію

Як повідомлялося, ДП "Гарантований покупець" повністю розрахувалося з виробниками електроенергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) за енергію, вироблену в 2020 році.

ДП "Гарантований покупець" у 2021 році виплатило 70 млрд гривень виробникам електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел. Держпідприємство є посередником між виробниками електроенергії з відновлюваних джерел та покупцями такої електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-