Підприємці найменше скаржаться на СБУ серед правоохоронних органів - бізнес-омбудсмен

Підприємці найменше скаржаться на СБУ серед правоохоронних органів - бізнес-омбудсмен

Укрінформ
Підприємці найменше скаржаться на діяльність співробітників Служби безпеки України з-поміж усіх правоохоронних органів.

Як передає Укрінформ, про це під час робочої зустрічі з головою СБУ Іваном Бакановим заявив бізнес-омбудсмен Роман Ващук, повідомляє пресцентр СБУ.

"Стабільне функціонування стратегічних галузей – енергетичної, транспортної, банківської, фінансової тощо – є частиною державної безпеки. І правоохоронні органи, зокрема і СБУ, повинні настільки чітко дотримуватися законодавства і меж власних повноважень, щоб інтереси держави залишалися захищеними, але водночас не допускати порушень прав вітчизняного бізнесу та іноземних інвесторів", - наголосив Баканов.

За словами Ващука, Рада бізнес-омбудсмена налагодила ефективну взаємодію з СБУ. Добре працює експертна група, створена згідно з меморандумом про співпрацю, де раду представляє його заступник Ярослав Грегірчак.

"При цьому у минулому році ми отримали найменшу кількість скарг від бізнесу на діяльність співробітників СБУ, особливо у порівнянні зі скаргами на дії інших правоохоронних органів. І практично по всіх питаннях нам вдалося зняти зауваження”, - зазначив бізнс-омбудсмен.

“Загалом за весь час своєї діяльності з травня 2015 року рада надала СБУ 65 індивідуальних рекомендацій, 62 з яких було виконано (95%)”, - додав бізнес-омбудсмен.

Голова СБУ подякував за таку оцінку діяльності спецслужби і підкреслив, що на сьогодні служба є відкритою для співпраці з Радою бізнес-омбудсмена як щодо індивідуальних скарг, так і щодо імплементації системних рекомендацій ради у правоохоронній сфері.

Читайте також: В Україні схвалили стандарти, за якими оцінюватимуть роботу прокурорів

Як повідомляв Укрінформ, Рада бізнес-омбудсмена була створена за ініціативою Мінекономіки у грудні 2014 року з метою забезпечення ефективної системної комунікації бізнесу з органами державної влади та місцевого самоврядування, а також підприємствами, які перебувають у державній власності або підпорядковані державним органам. Рада є постійно діючим консультативно-дорадчим органом Кабінету Міністрів України. З 1 січня 2022 року посаду бізнес-омбудсмена обіймає Роман Ващук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-