Укрнафта заявляє про анулювання судом спецдозволу на родовище газу

Укрнафта заявляє про анулювання судом спецдозволу на родовище газу

Укрінформ
Окружний адміністративний суд м. Києва анулював спеціальний дозвіл на розробку Свистунківсько-Червонолуцького родовища газу, який у 2014 році був переданий від ПАТ "Укрнафта" до ТОВ "Аркона Газ-Енергія".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укрнафта.

"Окружний адміністративний суд м. Києва прийняв рішення щодо Свистунківсько-Червонолуцького газоносного родовища, спецдозволом на яке ПАТ «Укрнафта» володіло з 2004 по 2014 роки. Вказаний спецдозвіл без публічного конкурсу, за безцінь, в порушення процедур встановлених законом був наданий ТОВ «Аркона Газ-Енергія», яке ЗМІ пов’язували з інтересами колишнього Президента України. Наразі, компанія належить групі Smart Energy Вадима Новінського", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що 18 січня суд скасував рішення Державної комісії по запасах корисних копалин при Держгеонадрах від вересня 2016 року, яким протиправно було об’єднано Свистунківске та Червонолуцьке родовище та наказ Державної служби геології та надр України №217 від 15 травня 2017 року щодо надання ТОВ "Аркона Газ-Енергія" на 20 років спеціального дозволу на користування об'єднаного родовища.

Крім того, суд визнав недійсним спеціальний дозвіл № 4830 від 18 травня 2017 року, виданий ТОВ "Аркона Газ-Енергія" на геологічне вивчення нафтогазонасосних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка) Свистунківсько-Червонолуцького родовища.

Читайте також: Укрнафта завершила буріння нової свердловини на Львівщині

ПАТ "Укрнафта" також закликає менеджерів та акціонерів публічної компанії Enwell Energy, яка за 8,63 млн доларів придбала ТОВ «Аркона Газ-Енергія» утриматися від геологічної розвідки на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі до закінчення усіх наявних судових процесів та розгляду кримінального провадження №52018000000000182 у Вищому антикорупційному суді.

Як повідомлялося, ПАТ «Укрнафта» за січень-листопад 2021 року сплатило 13,18 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів. У цю суму увійшли рентна плата за користування надрами, ПДВ, акцизний збір та інші податки. За користування надрами до державного та місцевих бюджетів різних рівнів надійшло 7,8 млрд грн рентної плати, із них 389,8 млн грн спрямовано до місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-