Укрнафта завершила буріння нової свердловини на Львівщині

Укрнафта завершила буріння нової свердловини на Львівщині

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» завершило спорудження нафтової свердловини на Верхньомасловецькому родовищі у Львівській області. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі компанії.

«В процесі буріння були виконані основні геологічні завдання: розкриті цільові горизонти, проведено відбір керну, здійснено випробування пластів на кабелі та виконано комплекс ГДС (геофізичних досліджень свердловин)... Наразі об'єкт вже введено в експлуатацію», - йдеться в повідомленні.

Фахівцям «Укрнафта» вдалося скоротити терміни робіт на 11 діб. Роботи були розпочаті 14 вересня 2021 року, а вже 26 жовтня свердловина була закінчена бурінням.

Зазначається, що свердловина №103 виправдала очікування – її добова продуктивність складає 29 тонн нафти. Фактична глибина розвідувальної похило-скерованої свердловини становить 1455 м із відходом від вертикалі 570 м, максимальний зенітний кут – 38°.

Верхньомасловецьке нафтове родовище відкрито у 2001 році пошуковою свердловиною №1. Родовище розташоване у Львівській області, на висоті 800 метрів над рівнем моря. Це єдине на Прикарпатті родовище відкрите у 21 столітті.

Як повідомляв Укрінформ, за січень-вересень 2021 року «Укрнафта» видобула 832 млн кубометрів природнього газу та 1,1 млн тонн нафти й конденсату, що перевищує затверджений виробничий план на 10,4% і 2,7% відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-