НБУ отримав на погашення боргів за кредитами рефінансу неплатоспроможних банків 1,4 мільярда

НБУ отримав на погашення боргів за кредитами рефінансу неплатоспроможних банків 1,4 мільярда

Укрінформ
Національний банк України за 2021 рік отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,4 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що найбільше коштів минулого року отримано від звернення Національним банком стягнення на нерухоме майно шляхом набуття його у власність – 441,5 млн грн.

Крім того, заборгованість за наданими Національним банком кредитами рефінансування неплатоспроможних банків погашено за рахунок:

реалізації в межах виконавчого провадження заставленого нерухомого майна поручителів неплатоспроможних банків – 226,7 млн грн,

реалізації заставлених неплатоспроможними банками об’єктів нерухомого майна – 210,0 млн грн,

реалізації заставлених неплатоспроможними банками майнових прав за кредитними договорами – 161,6 млн грн,

отримання коштів від погашення заставлених Нацбанку цінних паперів – 160,9 млн грн,

отримання коштів від погашення заборгованості за заставленими НБУ кредитними договорами – 13,3 млн грн,

інших джерел погашення заборгованості – 193,0 млн грн.

За найвищими цінами у 2021 році реалізовано об’єкт нерухомого майна, переданий АТ "Родовід Банк" в іпотеку Національному банку, – 209,3 млн грн, а також пул майнових прав за кредитними договорами, переданих ПАТ "КБ "Фінансова Ініціатива" у заставу Національному банку, – 87,3 млн грн.

Читайте також: НБУ та ПРООН співпрацюватимуть у сфері розробки стандартів сталого фінансування

Починаючи з 2015 року Національним банком загалом повернуто 17,2 млрд грн заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків, яка станом на 31 грудня 2021 року становить 39,3 млрд грн. На сьогодні за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків, які виводяться Фондом гарантування вкладів фізичних осіб з ринку, у судах різних інстанцій за позовами Національного банку ще триває розгляд 20 справ до майнових поручителів про звернення стягнення на майно, 12 справ про банкрутство майнових поручителів, а також 8 справ до фінансових поручителів.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році обсяги погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків становили 2,18 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-