Держлісгоспи Житомирщини торік сплатили майже ₴1,1 мільярда податків

Держлісгоспи Житомирщини торік сплатили майже ₴1,1 мільярда податків

Укрінформ
У 2021 році лісогосподарські підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства перерахували до бюджетів усіх рівнів рекордні 1,099 млрд гривень, що на 40% більше, ніж у попередньому році.

Про це повідомив начальник Житомирського ОУЛМГ Віктор Сахнюк у Фейсбуці.

Він розповів, що, зокрема, понад 525 млн грн сплачено до державного бюджету; понад 347 млн грн – до місцевих бюджетів. Також сплачено 226 млн грн єдиного соціального внеску.

«Витрати на ведення лісового господарства в держлісгоспах становили 1,777 млрд гривень. За ці кошти висаджували та вирощували новий ліс, проводили догляд за молодими деревами, здійснювали охорону лісових масивів», - поінформував Сахнюк.

За його словами, завдяки ефективній господарсько-фінансовій політиці державні лісогосподарські підприємства в минулому році отримали понад 75 млн грн прибутку. Закумульовані кошти спрямували на розвиток.

Читайте також: На Житомирщині цьогоріч висадили понад 40 мільйонів дерев

«Окрім того, у 2021 році лісгоспи за рахунок власних коштів придбали майже 450 одиниць техніки – в 6 разів більше, ніж за позаминулий рік, і чи не в десятки разів більше, ніж у попередні», - додав Сахнюк.

Упродовж року було закуплено 44 трактори для лісогосподарських та лісозаготівельних робіт; 12 пожежних автомобілів; 179 мотоциклів; 85 одиниць легкового автотранспорту для лісової охорони. Також купували мікроавтобуси для підвезення людей, мотопомпи, ґрунтообробне обладнання, камери відеоспостереження, фотопастки, квадрокоптери. Загалом обсяг капітальних інвестицій сягнув 262,2 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині торік висадили понад 40 млн дерев.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-