Держфінмоніторинг торік повідомив про сумнівні операції на понад 103 мільярди

Держфінмоніторинг торік повідомив про сумнівні операції на понад 103 мільярди

Укрінформ
Державна служба фінансового моніторингу в 2021 році надала правоохоронним органам 1 170 матеріалів про фінансові операції, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів та вчиненням кримінального правопорушення на загальну суму 103,2 млрд гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Держфінмоніторингу.

«У 2021 році Держфінмоніторингом до правоохоронних органів направлено 1 170 матеріалів. З них 767 узагальнених матеріалів та 403 додаткових узагальнених матеріали. У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів, та із вчиненням кримінального правопорушення, становить 103,2 млрд грн», - йдеться в повідомлені.

Зазначається, що з направлених матеріалів160 були пов’язані підозрою у корупційних діяннях на загальну суму 9,3 млрд грн. Ще 111 матеріалів стосувались механізму проведення «зустрічних потоків»; загальний обсяг «проконвертованих» коштів за цими ними складає 22,9 млрд грн.

"У ході зазначених фінансових розслідувань Державною службою фінансового моніторингу заблоковано кошти у сумі 72,7 млн гривень", - повідомили в службі.

Читайте також: Кабмін схвалив Стратегію цифрового розвитку державних фінансів

Крім того, у відомстві додали, що торік до правоохоронних органів також передано 109 матеріалів щодо фінансових операцій осіб, які можуть бути пов’язані з фінансуванням тероризму/сепаратизму; публічно закликають до зміни чи повалення конституційного ладу або зміни меж території або державного кордону України, а також тих, до яких застосовано санкції.

«Зі 109-ти переданих матеріалів, 28 матеріалів містили інформацію щодо виявлених зв’язків з Російською Федерацією. Зазначені матеріали направлено до Служби безпеки України та Офісу Генерального прокурора України», - підсумували в службі.

Як повідомляв Укрінформ, Державна служба фінансового моніторингу у 2020 році повідомила правоохоронцям про сумнівні операції на 76 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-