Галущенко обговорив питання енергобезпеки із делегацією Сенату США

Галущенко обговорив питання енергобезпеки із делегацією Сенату США

Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі із двопартійною делегацією Сенату США обговорив питання енергетичної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України у Фейсбуці.

Зазначається, що 17 січня Галущенко зустрівся із двопартійною делегацією Конгресу США, до складу якої увійшли сенатори Роберт Портман, Кріс Мерфі, Джин Шахін, Емі Клобучар, Річард Блюменталь та Роджер Вікер.

Крім того, участь у зустрічі взяли заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна, генеральний директор ТОВ «Оператор ГТС України» Сергій Макогон, голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький та голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

"Сторони обговорили виклики в сфері енергетики, які стоять перед Україною та світом у зв’язку з нарощуванням напруги з боку РФ. Зокрема, особливу увагу було приділено питанню постачання російського газу в ЄС та впливу проєкту «Північний потік-2» на безпеку континенту", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Енергосистема України працює стабільно - Галущенко

Під час зустрічі також обговорили ініціативу України про запровадження Регіонального енергетичного партнерства (RESP) як інструменту посилення безпеки європейських країн перед наявними загрозами у сфері постачання природного газу.

У Міненерго зауважують, що сторони приділили увагу питанням синхронізації української енергосистеми з європейською ENTSO-E та пріоритетним напрямкам розвитку української енергетики.

Як повідомлялося, адміністрація Джо Байдена проводить послідовну роботу з новим урядом Німеччини, а також Європейським Союзом з метою затримання запуску російського газопроводу Nord Stream 2.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до Вашингтона минулого тижня наголосила, що зупинення процесу сертифікації Nord Stream 2 пов’язане з невідповідністю газопроводу вимогам Євросоюзу. Крім того, вона підтвердила, що нинішній уряд ФРН готовий призупинити проєкт Nord Stream 2, якщо Росія використовуватиме газ як зброю, а також у разі посилення з її боку агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-