СБУ викрила посадовців «Укргазвидобування» у вимаганні ₴400 тисяч

СБУ викрила посадовців «Укргазвидобування» у вимаганні ₴400 тисяч

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила службових осіб АТ «Укргазвидобування», які вимагали 400 тис. грн хабаря.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

"Служба безпеки України під час виконання заходів щодо протидії системним загрозам управлінню державою викрила службових осіб підприємства з державними корпоративними правами АТ «Укргазвидобування». Посадовці вимагали 400 тис. грн хабаря за нестворення перешкод під час виконання тендерних угод з приватною компанією", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, схему організували працівники сектору закупівлі матеріалів АТ «Укргазвидобування».

Зокрема, встановлено, що комерційна фірма мала підписану з держпідприємством угоду на постачання товарів та послуг на загальну суму понад 38 млн грн. Проте посадовці штучно затягували терміни із надання постачальникам специфікацій необхідних товарів. Коли ж стало зрозуміло, що виконати зобов’язання у термін не вдається, зловмисники пропонували сплатити їм хабар за «миттєве» підписання додаткової угоди і перенесення строків виконання основного договору.

Читайте також: СБУ нейтралізувала за рік понад 2000 кібератак на урядові сайти і стратегічні об’єкти

Зазначається, що одного із зловмисників затримали під час одержання неправомірної вигоди на загальну суму 400 тис. гривень. Посадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до корупційної схеми.

Як повідомлялось, Вищий антикорупційний суд визнав винним у наданні неправомірної вигоди ексзаступника керівника ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» і призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-